Dicot

Om Dicot

Dicot är ett läkemedelsbolag som utvecklar produkten Libiguin® för behandling av sexuella dysfunktioner hos män. Libiguin® baseras på en upptäckt av Jarl Wikberg, professor i farmaceutisk farmakologi vid Uppsala universitet. Professor Wikberg fick höra talas om en växt på Madagaskar som använts inom den lokala folkmedicinen för att behandla sviktande sexuell förmåga. Han lyckades isolera den aktiva substansen från växtens rötter i mycket små mängder vilka har visats ha mycket goda effekter i djurförsök. Växten förekommer endast på begränsade områden på Madagaskar och halterna av den aktiva substansen är mycket låga, varvid det inte är möljigt att nyttja växten för storskalig produktion. Professor Wikberg har istället utvecklat en metod för att framställa Libiguin® genom semisyntes där råmaterialet kommer från en helt annan växt.

Dicot noterades på Spotlight under våren 2018 och anlitade då InWest som rådgivare i samband med bolagets IPO och noteringsprocess.

Dicots målsättning är att, genom strategiska allianser med etablerade läkemedelsbolag, marknadslansera Libiguin® och ta en övervägande del av marknaderna för behandling av patienter med erektionsproblem och problem med för tidig utlösning. Marknaden för Libiguin® är mycket stor och domineras idag av det välkända läkemedlet Viagra.

Håll dig uppdaterad:

Vi på InWest är ett dedikerat bollplank till mindre bolag med stora ambitioner.

Besöksadress

Kanalstråket 1
433 76 JONSERED

Prenumerera och få våra börsnoteringar och emissioner rakt i din inkorg.


Genom anmälan godkänner jag att mina personuppgifter hanteras i enlighet med InWests integritetspolicy. Vi skickar nyhetsbrev med återhållsamhet och kommer inte heller dela dina uppgifter.

 

© 2020 InWest Corporate Finance | Integritetspolicy