Insplorion

Om Insplorion

Insplorion marknadsför och säljer en egenutvecklad sensorplattform som möjliggör noggrann, robust och selektiv mätning på nanonivå.  Tekniken baseras på forskning från Chalmers tekniska högskola. Bolaget har identifierat ett flertal potentiella applikationsområden för tekniken men fokuserar idag på tre huvudsakliga områden, forskningsinstrument, luftkvalitetsensorer och batterisensorer.

Insplorion noterades på Spotlight Stock Market i juni 2015 och aktien handlas under kortnamnet INSP. Noteringsemissionen tecknades till 810 % och InWest var projektledare i samband med noteringen.

Tekniken är idag kommersialiserad inom affärsområdet forskningsinstrument där Insplorion säljer kraftfulla mätinstrument för forskning inom främst life science och materialutveckling.

Inom luftkvalitet- och batterisensorer utvecklar Insplorion små sensorer som, tack vare möjlighet till miniatyrisering, hög mätnoggranhet och kostnadseffektiv produktion, lämpar sig väl för volymproduktion. Insplorions luftkvalitetssensor monteras exempelvis på lyktstolpar och möjliggör uppkopplade nätverk av sensorer som ger geografisk detaljerad information i realtid om luftföroreningar. Insplorions batterisensor gör det möjligt att mäta direkt i batteriets kemi och därmed får en bättre mätnoggranhet än vad som idag är möjligt.

Insplorions luftkvalitetssensor N2

 

Ansvarig rådgivare

Roger Lundin
+46 (0) 725-86 22 22
roger.lundin@inwestcorp.se

Håll dig uppdaterad:

Vi på InWest är ett dedikerat bollplank till mindre bolag med stora ambitioner.

Besöksadress

Kanalstråket 1
433 76 JONSERED

    Prenumerera och få våra börsnoteringar och emissioner rakt i din inkorg.


    Genom anmälan godkänner jag att mina personuppgifter hanteras i enlighet med InWests integritetspolicy. Vi skickar nyhetsbrev med återhållsamhet och kommer inte heller dela dina uppgifter.

     

    © 2021 InWest Corporate Finance | Integritetspolicy