Klimator

Om Klimator

KOMMANDE │ IPO

Klimator är ett mjukvaruföretag som tillhandahåller intelligent vägväderdata genom att kombinera deras unika algoritmer, artificiell intelligens och hantering av stora datamängder med avancerad dataintegration. Bolaget grundades 2001 av Jörgen Bogren och Torbjörn Gustavsson baserat på deras forskning inom vägklimatologi vid Göteborgs universitet.

Klimator har anlitat InWest som rådgivare för en börsnotering, vilken planeras att äga rum under senare delen av 2020.

Klimator erbjuder idag följande tjänster:

HyperLocal K1 Platform, som är en öppen plattform som integrerar flera olika datakällor såsom vägväderstationer, topologi, fordonsdata och väderprognoser och som genom avancerade algoritmer tar fram marknadens mest noggranna vägväderprognoser. Bolaget samarbetar för närvarande med en ledande tysk fordonstillverkare i flera projekt i syfte att förbättra tjänster kring förarstöd (Advanced Driver Assistant Systems, AD/ADAS) i framtida fordonsmodeller.

Road Status Information (RSI), som är en tjänst som tillhandahålls till entreprenörer inom vintervägunderhållning. Dessa kan med hjälp av tjänsten optimera saltningsinsatser genom att med mer precisa vägväderprognoser få indikationer om vilka vägar som löper störst halkrisk kommande dygn. RSI används idag av entreprenörer i Sverge, Litauen och Danmark och det förs diskussioner med entreprenörer i fler regioner.

Road Condition Ahead (RCA), som är en kraftfull sensorteknologi som i realtid indikerar vägstatus framför ett fordon i rörelse. Bolaget genomför just nu flera samarbetsprojekt med globala fordonstillverkare med RCA.

Samtliga tjänster erbjuds genom prenumerationsmodeller vilket medför löpande och förutsägbara intäkter.

KOMMANDE │ IPO

KOMMANDE │ IPO

KOMMANDE │ IPO

Ansvarig rådgivare

Roger Lundin
+46 (0) 725-86 22 22
roger.lundin@inwestcorp.se

Håll dig uppdaterad:

Vi på InWest är ett dedikerat bollplank till mindre bolag med stora ambitioner.

Besöksadress

Kanalstråket 1
433 76 JONSERED

Prenumerera och få våra börsnoteringar och emissioner rakt i din inkorg.


Genom anmälan godkänner jag att mina personuppgifter hanteras i enlighet med InWests integritetspolicy. Vi skickar nyhetsbrev med återhållsamhet och kommer inte heller dela dina uppgifter.

 

© 2020 InWest Corporate Finance | Integritetspolicy